Western Union Πως Παιρνω Λεφτα

Waar kan je Western Union geld ophalen?

Veelgestelde vragen – Hoe weet ik of mijn geld klaar ligt om te worden afgehaald? Zoek de link ‘Een transactie volgen’ op WU.com of in de app. Typ de naam van de afzender en het MTCN. Vervolgens ziet u een update van de status van uw transactie. Controleer uw geldtransactiestatus nu,

De volledige naam van de afzender (voornamen en achternaam).Het land van waaruit het geld is verzonden.Het geschatte bedrag dat is verzonden.Het unieke nummer van de transactie (MTCN).Uw door de overheid uitgegeven identificatiedocument(en) zoals vereist.

1 Transacties kunnen vertraging oplopen en services kunnen niet beschikbaar zijn als gevolg van specifieke transactievoorwaarden, waaronder het overgemaakte bedrag, land van bestemming, beschikbaarheid van valuta, regelgevingskwesties, identificatievereisten, openingstijden van agentschappen, tijdsverschillen of het selecteren van vertragende opties.

Bij mobiele transacties wordt het geld overgemaakt naar de serviceaanbieder van het mWallet-account van de ontvanger, om te worden bijgeschreven op de rekening die is gekoppeld aan het mobiele nummer van de ontvanger. Mogelijk worden extra kosten in rekening gebracht, bijvoorbeeld sms-, limietoverschrijdings- en opnamekosten.

Zie het transactieformulier voor beperkingen.2 Deel de gegevens van de geldtransactie met niemand.
Δείτε την πλήρη απάντηση

Hoeveel tijd heb je om geld op te halen bij Western Union?

Verzend geld met Western Union – Hoe kan ik controleren of een overschrijving kan worden opgehaald? U kunt de status van uw overschrijving online bekijken, U heeft alleen maar de naam en het volgnummer (MTCN) van de verzender nodig die op het nota van de verzender staan.

MTCNNaam ontvangerWoonplaats en land ontvangerVerwacht bedragNaam verzenderWoonplaats en land verzender

Er zijn ook acceptabele identiteitsbewijzen vereist. Er kunnen bepaalde voorwaarden gelden. Welke identiteitsbewijzen worden geaccepteerd voor het ophalen van geld? Afhankelijk van het land en agentschap waar de ontvanger het geld ophaalt, kunnen er verschillende identiteitsbewijzen worden geaccepteerd.

Over het algemeen worden paspoorten en nationale identiteitsbewijzen geaccepteerd. Soms wordt een rijbewijs niet geaccepteerd. Soms moet de ontvanger ook zijn/haar huidige adres opgeven, bijvoorbeeld voor een energierekening. Hoe zit het met wisselkoersen? Als u geld naar het buitenland verzendt, wordt uw ontvanger meestal in de plaatselijke valuta uitbetaald.

Het exacte bedrag wordt berekend op basis van de wisselkoers die op het moment van verzending geldt. Voor transacties naar bepaalde landen wordt het bedrag echter berekend op basis van de wisselkoers die op het moment van verzending geldt. Hoelang duurt het om online geld te verzenden? Hier volgen een paar manieren om online geld te verzenden met Western Union:

Money in Minutes

Als uw geld in enkele minuten beschikbaar moet zijn, kunt u het online verzenden met uw creditcard of betaalpas. Ontvangers kunnen wereldwijd contant geld ophalen bij Western Union-agentschappen, afhankelijk van de openingstijden van die agentschappen.

Geld binnen 1 of 2 dagen beschikbaar

Als u geld naar een bankrekening verzendt, is het over het algemeen binnen 1 of 2 dagen beschikbaar, afhankelijk van het land van uw ontvanger. Meer informatie over geld naar een bankrekening verzenden, Hoeveel geld kan ik online verzenden? U kunt maximaal € 1000 verzenden voordat we uw identiteit moeten controleren.

 1. Nadat uw identiteit is gecontroleerd, wordt de verzendlimiet verhoogd tot € 5000.
 2. Hoe kan ik geld naar een mobiele telefoon verzenden? Als uw ontvanger in een land woont waar we deze service bieden, kunt u geld naar zijn/haar mobiele telefoon sturen.
 3. Zorg ervoor dat de ontvanger een mobiele portemonnee heeft geactiveerd bij een onze aangesloten mobiele dienstverleners in zijn/haar land.

Bekijk de beschikbare bestemmingslanden en mobiele-serviceproviders, Hoe kan ik geld naar een bankrekening overmaken? Deze service is in bepaalde landen beschikbaar. Normaal gesproken wordt geld binnen 1 tot 2 werkdagen naar de bankrekening van de ontvanger overgemaakt.

 • Geld kan op dezelfde dag of binnen maximaal 3 werkdagen worden gestort, afhankelijk van wanneer en waar vandaan het wordt verzonden.
 • Als u geld heeft verzonden, vraag de ontvanger dan om contact op te nemen met zijn/haar bank of om het bankafschrift te controleren om de storting te verifiëren.
 • Meer informatie over geld naar een bankrekening verzenden Hoe kan ik mijn overschrijving annuleren en om een restitutie aanvragen? 1 U kunt alleen een overschrijving annuleren als de ontvanger deze nog niet heeft opgehaald.

Als u het geld naar een bankrekening heeft verstuurd, kunt u de overschrijving alleen annuleren als deze nog niet is voltooid door de bank van uw ontvanger. Voor het aanvragen van een restitutie, belt u naar de Klantenservice. Als u het geld persoonlijk heeft verstuurd, gaat u terug naar het agentschap.
Δείτε την πλήρη απάντηση

Hoe werkt een betaling via Western Union?

Hoe geld verzenden vanuit België? – Kies hoe u uw geld wilt versturen en volg de eenvoudige stappen hieronder. Verzend geld met de Western Union ℠ app, waar u ook bent. U kunt ook uw transactie starten via onze app en vervolgens contant betalen bij een van onze geselecteerde 2 agentschappen.

 1. U kunt maximaal € 1000 verzenden voordat we u vragen uw identiteit te verifiëren,
 2. Verzend geld dat contant kan worden opgehaald binnen een paar minuten 3 Wilt u snel geld overmaken? Uw geld kan binnen enkele minuten worden opgehaald bij een van onze honderdduizenden agentschappen over de hele wereld.

Wilt u contant betalen?

Open onze app en meld u aan met Touch ID. Bent u een nieuwe klant? Download de app in Google Play of de Apple App Store en registreer u.Tik op ‘Geld verzenden’. Voer het land van bestemming en het transactiebedrag in en kies vervolgens Contant geld ophalen en Contant betalen.Selecteer een eerder gekozen ontvanger of voer de naam en het adres van een nieuwe ontvanger in.Voltooi uw transactie door binnen 12 uur contant te betalen bij een deelnemend agentschap. Vind hier een locatie in de buurt,Bewaar de kwitantie en deel het Money Transfer Control Number (MTCN, controlenummer voor het overmaken van geld) met de ontvanger zodat het geld snel kan worden opgehaald. Deel het niet met anderen.

Wilt u betalen via een bankoverschrijving of creditcard ?

Open onze app en meld u aan met Touch ID. Bent u een nieuwe klant? Download de app in Google Play of de Apple App Store en registreer u.Tik op ‘Geld verzenden’. Voer het land van bestemming en het transactiebedrag in en kies vervolgens Contant geld ophalen en Betalen met bankoverschrijving of Betalen met creditcard/bankpas.Voer de naam van de ontvanger in.Betaal met uw kaart 4 (Visa, MasterCard, Maestro, Visa Electron, Mister Cash), of met bankoverschrijving (Klarna Banking).Wij sturen u een bevestigingsmail met uw MTCN-nummer (controlenummer voor het overmaken van geld). Deel dit nummer ALLEEN met de ontvanger voor het ophalen van contant geld.

Verzenden naar een bankrekening 3 Verstuur eenvoudig rechtstreeks geld met uw mobiele telefoon naar hun bankrekening, U kunt betalen met een creditcard/betaalpas of via bankoverschrijving.

Controleer of u alle bankgegevens van uw ontvanger hebt.Open onze app en meld u aan met Touch ID. Bent u een nieuwe klant? Download de app in Google Play of de Apple App Store en registreer u.Kies land, bedrag en levermethode (bankrekening).Vul de bankgegevens van de ontvanger in. Meer informatie over de benodigde gegevens.Betaal met uw creditcard/betaalpas 4 of via een bankoverschrijving.U ontvangt per e-mail een bevestiging met daarin het volgnummer (MTCN). Deel dit nummer alleen met uw ontvanger.Het geld wordt naar de in aanmerking komende bankrekening van de ontvanger overgemaakt. Bekijk bestemmingsspecifieke planning,

Geld verzenden naar een mobiele portemonnee 3 Als uw ontvanger in een land woont waar we deze service bieden, kunt u zelfs geld naar zijn/haar mobiele telefoon verzenden, zodat ze hun geld sneller en gemakkelijker dan ooit tevoren kunnen ontvangen. Zorg ervoor dat de ontvanger een mobiele portemonnee heeft geactiveerd bij één van de met ons samenwerkende mobiele dienstverleners in zijn/haar land.

Bekijk de beschikbare bestemmingslanden en mobiele-serviceproviders. Open onze app en meld u aan met Touch ID. Bent u een nieuwe klant? Download de app in Google Play of de Apple App Store en registreer u.Start uw transactie. Voer het land van bestemming en het te verzenden bedrag in, en kies vervolgens de levering aan een ‘mobiele portemonnee’.Voer de naam en het mobiele telefoonnummer van uw ontvanger in.Betaal met uw creditcard of bankpas 4,U en de ontvanger ontvangen een sms’je 5 ter bevestiging wanneer het geld is geleverd.

Profiteer van snelle en handige online geldtransacties op onze website. U kunt maximaal € 1000 verzenden voordat het nodig is dat we uw identiteit verifiëren, Verzend geld dat contant kan worden opgehaald binnen een paar minuten 3 Verzend geld vanaf elk apparaat online via onze website.

Meld u aan bij uw profiel. Als u geen profiel hebt, registreer u dan gratis,Kies land, bedrag en leveringsmethode (contant).Voer de naam van de ontvanger in.Betaal met uw kaart 4 (Visa, MasterCard, Maestro, Visa Electron, Mister Cash), of met bankoverschrijving (Klarna Banking).U zult hiervan per e-mail bevestiging krijgen. Bewaar het volgnummer (MTCN) en deel het alleen met de ontvanger zodat hij/zij het geld kan ophalen.

Verzenden naar een bankrekening 3 Verstuur eenvoudig rechtstreeks geld met uw mobiele telefoon naar hun bankrekening, U kunt betalen met een creditcard/betaalpas of via bankoverschrijving.

Controleer of u alle bankgegevens van uw ontvanger hebt. Meld u aan bij uw profiel. Als u geen profiel hebt, registreer u dan gratis,Kies land, bedrag en levermethode (bankrekening).Vul de bankgegevens van de ontvanger in. Meer informatie over de benodigde gegevens.Betaal met uw creditcard/betaalpas 4 of via een bankoverschrijving.U ontvangt per e-mail een bevestiging met daarin het volgnummer (MTCN). Deel dit nummer alleen met uw ontvanger.Het geld wordt naar de in aanmerking komende bankrekening van de ontvanger overgemaakt. Bekijk bestemmingsspecifieke planning,

You might be interested:  Πως Ενεργοποιω Το Nfc Iphone?

Geld verzenden naar een mobiele portemonnee 3 Als uw ontvanger in een land woont waar we deze service bieden, kunt u zelfs geld naar zijn/haar mobiele telefoon verzenden, zodat ze hun geld sneller en gemakkelijker dan ooit tevoren kunnen ontvangen. Zorg ervoor dat de ontvanger een mobiele portemonnee heeft geactiveerd bij één van de met ons samenwerkende mobiele dienstverleners in zijn/haar land.

Bekijk de beschikbare bestemmingslanden en mobiele-serviceproviders. Meld u aan bij uw profiel. Als u geen profiel hebt, registreer u dan gratis,Start uw transactie. Voer het land van bestemming en het te verzenden bedrag in, en kies vervolgens de levering aan een ‘mobiele portemonnee’.Voer de naam en het mobiele telefoonnummer van uw ontvanger in.Betaal met uw creditcard of bankpas 4,U en de ontvanger ontvangen een sms’je 5 ter bevestiging wanneer het geld is geleverd.

Wilt u persoonlijk geld overmaken? U kunt geld versturen via agentschappen in België. Bespaar tijd aan de balie door de transactie te starten via onze app en contant te betalen bij deelnemende locaties 2, Verzend geld dat contant kan worden opgehaald binnen een paar minuten 3

Zoek hier naar een agentschap bij u in de buurt. Vul het gedeelte ‘Geld verzenden’ van het formulier in en kies ‘Contant geld ophalen’ en ‘Money in Minutes’.Overhandig het ingevulde formulier en het betreffende bedrag in contanten (inclusief de transactiekosten 1 ) aan de agentschaphouder.Bewaar de kwitantie en deel het volgnummer (MTCN) met de ontvanger, zodat hij/zij het geld kan ophalen. Deel het niet met anderen.

Verzenden naar een bankrekening 3 Ervaar het gemak van eenvoudige geldtransacties rechtstreeks naar de bankrekening van de ontvanger.

Zoek hier naar een agentschap bij u in de buurt. Vul het gedeelte Geld verzenden van het formulier in, inclusief de bank- en rekeninggegevens van uw ontvanger. Bekijk welke specifieke informatie nodig is,Overhandig het ingevulde formulier en het betreffende bedrag in contanten (inclusief de transactiekosten 1 ) aan de agentschaphouder.Bewaar uw kwitantie met het transactienummer (MTCN).Uw geld wordt binnen drie werkdagen op de bankrekening van de ontvanger gestort, afhankelijk van het bestemmingsland. Bekijk bestemmingsspecieke planning.

Geld verzenden naar een mobiele portemonnee 3 Als uw ontvanger in een land woont waar we deze service bieden, kunt u zelfs geld naar zijn/haar mobiele telefoon verzenden, zodat ze hun geld sneller en gemakkelijker dan ooit tevoren kunnen ontvangen. Zorg ervoor dat de ontvanger een mobiele portemonnee heeft geactiveerd bij één van de met ons samenwerkende mobiele dienstverleners in zijn/haar land.

Bekijk de beschikbare bestemmingslanden en mobiele-serviceproviders. Zoek een agentschap in de buurt op onze app of website.Vul het gedeelte ‘Geld verzenden’ van het formulier in en kies ‘Storting mobiele portemonnee’. Vermeld het mobiele telefoonnummer van uw ontvanger.Geef onze medewerker het ingevulde formulier en het betreffende bedrag (inclusief transactiekosten 1 ).Bewaar de kwitantie en deel het Money Transfer Control Number (MTCN, controlenummer voor het overmaken van geld) met de ontvanger zodat het geld snel kan worden opgehaald. Deel het niet met anderen.

Δείτε την πλήρη απάντηση

Hoe krijg ik mijn geld terug van Western Union?

U kunt alleen een overschrijving annuleren als de ontvanger deze nog niet heeft opgehaald. Als u het geld naar een bankrekening heeft verstuurd, kunt u de overschrijving alleen annuleren als deze nog niet is voltooid door de bank van uw ontvanger. ¹Voor het aanvragen van een restitutie, belt u naar de Klantenservice. Als u het geld persoonlijk heeft verstuurd, gaat u terug naar het agentschap.
Δείτε την πλήρη απάντηση

Hoe kan ik geld ontvangen uit het buitenland?

Het gemakkelijkste lijkt vaak het ontvangen van een schenking op je bankrekening. Binnen de Eurozone (ofwel SEPA-zone) en als het bedrag onder de €50.000 is, is dat gratis. Maar een schenker buiten Europa heeft gedetailleerde rekeninginformatie nodig van je bank, zoals de ‘SWIFT’ en de ‘IBAN’ code.
Δείτε την πλήρη απάντηση

Hoe lang duurt het voordat het geld op mijn rekening staat?

Hoelang duurt een bankoverschrijving naar andere bank? – Hoelang geld overmaken precies duurt verschilt per bank, maar meestal staat een gewone bankoverschrijving bij dezelfde bank nog dezelfde dag op de tegenrekening. Geld overmaken naar een andere bank duurt meestal een dag.
Δείτε την πλήρη απάντηση

Is Western Union te vertrouwen?

Online geld overmaken – Hoe kan ik online geld versturen? U kunt geld online verzenden naar een Western Union-agentschap dat contant kan worden opgehaald, rechtstreeks naar de bankrekening van uw ontvanger of naar de mobiele telefoon van uw ontvanger.

Money in Minutes:

Als uw geld in enkele minuten beschikbaar moet zijn, kunt u het online verzenden met uw creditcard of betaalpas. Ontvangers kunnen wereldwijd contant geld ophalen bij Western Union-agentschappen, afhankelijk van de openingstijden van die agentschappen.

Geld binnen 1 of 2 dagen beschikbaar:

Als u geld naar een bankrekening verzendt, is het over het algemeen binnen 1 of 2 dagen beschikbaar, afhankelijk van het land van uw ontvanger. Meer informatie over geld naar een bankrekening verzenden, Betaal uw geldtransactie op de volgende manieren.

 • A) Kaart U kunt betalen met uw betaalkaart of creditcard.
 • Ondersteunde kaarten zijn Visa, MasterCard, Maestro en Visa Electron.
 • Neem contact op met uw bank om te controleren of uw kaart is geregistreerd voor veilige verificatie,
 • B) Banktransactie op wu.com U kunt voor uw geldtransactie betalen via uw online bankrekening.

Nadat u uw transactiegegevens hebt ingevoerd, wordt u afhankelijk van uw land doorgestuurd naar online bankieren via Sofort, Trustly of iDeal. c) Banktransactie van uw rekening naar Western Union Voer uw transactiegegevens in op wu.com en meld u aan bij online bankieren om uw transactie te betalen.1.

 • Selecteer de optie banktransactie 2.
 • Controleer en bevestig uw transactie.
 • Uw ontvangstbewijs met uw transactiegegevens, referentienummer en bankgegevens van Western Union wordt weergegeven en naar uw e-mailadres gestuurd.3.
 • Meld u aan bij de website/mobiele app van uw bank.
 • Gebruik de gegevens van de begunstigde op de ontvangstpagina en betaal via banktransactie.

(Zorg ervoor dat de door u verstrekte gegevens overeenkomen met de gegevens op uw Western Union-ontvangstbewijs.) 4. Wanneer Western Union uw betaling heeft ontvangen, wordt er een bevestigingse-mail naar uw e-mailadres gestuurd. Hoe kan ik geld naar een bankrekening overmaken? Deze service is in bepaalde landen beschikbaar.

Normaal gesproken wordt geld binnen 1 tot 2 werkdagen naar de bankrekening van de ontvanger overgemaakt. Geld kan op dezelfde dag of binnen 3 werkdagen worden gestort, afhankelijk van wanneer en waar vandaan het wordt verzonden. Als u geld hebt verzonden, vraag de ontvanger dan om contact op te nemen met zijn/haar bank of om het bankafschrift te controleren om de storting te bevestigen.

Meer informatie over geld naar een bankrekening verzenden, Hoe kan ik geld naar een mobiele telefoon verzenden? Als uw ontvanger in een land woont waar we deze service bieden, kunt u zelfs geld naar zijn/haar mobiele telefoon verzenden, zodat ze hun geld sneller en gemakkelijker dan ooit tevoren kunnen ontvangen.

 • Zorg ervoor dat de ontvanger een mobiele portemonnee heeft geactiveerd bij één van de met ons samenwerkende mobiele dienstverleners in zijn/haar land.
 • Controleer de beschikbare bestemmingslanden en mobiele netwerken,
 • Hoeveel geld kan ik online verzenden? Om meer dan € 1000 per 12 maanden vanuit Nederland te verzenden, moet u uw identiteit online verifiëren.

Na verificatie kunt u elke 3 dagen tot € 5000 verzenden. Wordt er geld afgeschreven op mijn creditcard als ik geld verstuur met Western Union? Sommige verstrekkers van passen kunnen extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van onze services. Neem voor meer informatie contact op met de verstrekker van uw pas.

 1. Wat betekent Verified by Visa ® en MasterCard SecureCode ® ? Verified by Visa ® en MasterCard SecureCode ® helpen bij het voorkomen van ongeautoriseerd gebruik van passen.
 2. Deze services maken gebruik van persoonlijke wachtwoorden of identificatiegegevens en zijn beschikbaar voor de meeste passen van deelnemende financiële instellingen.

Als u pas is geactiveerd, wordt uw pasnummer herkend als deze bij deelnemende winkels wordt gebruikt. Er verschijnt automatisch een venster en de instantie die uw betaalpas heeft uitgegeven zal u naar uw wachtwoord vragen. U voert uw wachtwoord in, zodat uw identiteit kan worden gecontroleerd en uw aankoop kan worden voltooid.

Zelfs als u Verified by Visa ® of MasterCard SecureCode ® niet hebt geactiveerd, kan uw pas nog steeds op onze website worden gebruikt. Hoe kom ik erachter of mijn online transactie is goedgekeurd? Op uw online nota staat aangegeven of uw transactie is goedgekeurd. Als we meer gegevens nodig hebben om de transactie te voltooien, vragen wij u ons te bellen.

Als de transactie is voltooid, ontvangt u een e-mail met uw volgnummer (MTCN). Hoe veilig is mijn transactie? Western Union maakt gebruik van de nieuwste technologie om een gemakkelijke en betrouwbare online geldtransactie te garanderen. We hebben onze beveiligingsnormen verbeterd om u te beschermen tegen fraude wanneer u online betaalt met een creditcard of betaalkaart.

 1. Deze verbeterde beveiligingslaag, die is afgestemd op de nieuwste EU-regelgeving en wijzigingen in beveiligingssystemen, helpt banken die kaarten uitgeven om klanten beter te identificeren en te verifiëren, waardoor eenvoudige, soepele en betrouwbare online transacties mogelijk zijn.
 2. Wat zijn mijn rechten bij het verzenden van geld in de Europese Unie (EU)? Volgens de EU-regelgeving hebt u recht op eenvoudige, veilige betalingen zonder extra kosten wanneer u betaalt met een kaart die in de EU is uitgegeven 1,

U hebt ook recht op een basisbetaalrekening als u legaal in Europa verblijft. Meer informatie, Waarom is mijn betaling geweigerd? De betaling met uw betaalkaart of creditcard kan om verschillende redenen mislukken: a) Geweigerd door uw bank Uw bank kan uw betaling weigeren vanwege:

Onvoldoende saldo op uw bankrekening.Een ongewoon grote betaling die uw banklimiet overschrijdt.Uw kaart die mogelijk niet is geregistreerd voor veilige verificatie,

Als uw bank een betaling weigert terwijl u een Western Union-geldtransactie uitvoert, dient u contact op te nemen met uw bank of u aan te melden bij uw online bankieren om het probleem op te lossen. b) Geweigerd door Western Union Western Union kan uw betaling om de volgende redenen weigeren:

Overschrijding van de transactielimiet die is ingesteld voor het land waaruit u geld wilt verzenden.Om u te beschermen tegen fraude of zwendel.

Hoeveel overschrijvingen kan ik per maand verrichten vanuit de Alipay-portemonnee? U kunt binnen een periode van 30 dagen vanaf de datum van de eerste overdracht maximaal 5 overdrachten naar dezelfde ontvanger vanuit de Alipay-portemonnee initiëren. Als het dringend is, kunt u altijd een andere betaalmethode kiezen, zoals een bankrekening of contant geld.
Δείτε την πλήρη απάντηση

You might be interested:  Πως Βαζω Τικ Στο Word?

Hoeveel geld mag je naar het buitenland sturen?

Dat mag u natuurlijk zelf weten. Maar neemt u € 10.000 of meer mee? Dan moet u meestal aangifte doen bij de Douane. Kies uw situatie:

Ik neem minder dan € 10.000 mee Van bedragen tot en met € 9.999,99 per persoon hoeft u geen aangifte te doen. Het is niet belangrijk of u:

dit bedrag in euro’s of in andere valuta meeneemt dit meeneemt in waardepapieren zoals aandelen of ‘waardedragers’ zoals goud en gouden munten

Ik blijf binnen de EU. En neem € 10.000 of meer mee Als u Nederland in- of uitreist, hoeft u niet uit uzelf aangifte te doen bij de Douane in Nederland. Wel kan de Douane u – bijvoorbeeld bij een controle – verplichten een ‘kennisgevingsaangifte’ te doen van geld, waardevolle goederen en documenten die betrekking hebben op vermogensbestanddelen met een waarde van € 10.000 of meer.

Maar dat hoort u dan van de Douane. U hoeft geen belasting over het geld te betalen bij de Douane. In andere EU-landen gelden soms andere regels en moet u misschien wel aangifte doen bij de Douane als u dat land binnenkomt of uitgaat. Vraag dat na bij de Douane in het land van uw vertrek of bestemming,

Het is niet belangrijk of u:

dit bedrag in euro’s of in andere valuta meeneemt dit meeneemt in waardepapieren zoals aandelen of ‘waardedragers’ zoals goud en gouden munten

Het maakt ook niet uit of het geld van uzelf is of van iemand anders. Ik reis de EU in of uit. En neem € 10.000 of meer mee Dan moet u aangifte doen van liquide middelen bij de Douane. Onder aan de pagina kunt u het aangifteformulier downloaden. U vult dat in en geeft het af bij de Nederlandse Douane wanneer u vanuit Nederland de EU uitreist of wanneer u van buiten de EU in Nederland aankomt.

Als u vanaf Schiphol vertrekt: doe dan aangifte bij de Douane in vertrekhal 3 (kantoor Tax refund/OB-teruggave). Als u vanaf een ander vliegveld vertrekt: ga dan naar de Douane.

Let erop dat u aangifte doet vóórdat u uw ruimbagage incheckt en door de beveiligingscontrole gaat. Komt u van buiten de EU aan in Nederland? Kies dan de ‘rode uitgang’ als u bij de Douane bent. Dat is de uitgang voor als u goederen hebt aan te geven bij de Douane. U kunt daar dan aangifte doen. Let erop dat u ook aangifte moet doen als u bijvoorbeeld per boot of auto de EU binnenkomt of verlaat.
Δείτε την πλήρη απάντηση

Kun je geld overmaken zonder naam?

Geen controle naam begunstigde bij overboeking De naam van de begunstigde die je moet invullen bij het overmaken van geld via internetbankieren wordt door banken niet gebruikt voor controle en afhandeling van de betaalopdracht. De naam wordt uitsluitend gebruikt voor administratieve doeleinden.

 • Op grond van Europese richtlijnen kijken banken in heel Europa bij een betaalopdracht uitsluitend naar het rekeningnummer van de begunstigde.
 • Dat meldt Betaalverening Nederland.
 • Bij een overboeking via internetbankieren wordt af en toe een verkeerd rekeningnummer voor de begunstigde ingevoerd, waardoor de betaling terechtkomt bij iemand anders dan de bedoeling is.

Op grond van Europese richtlijnen kijken banken in heel Europa bij een betaalopdracht uitsluitend naar het rekeningnummer van de begunstigde en niet naar de naam die de opdrachtgever ook moet invullen. Het rekeningnummer is de unieke adressering op grond waarvan alle betrokken banken de betaalopdracht binnen één werkdag volledig moeten afhandelen, in heel Europa.

De naam van de begunstigde moet alleen worden ingevoerd voor administratieve doeleinden. Daarmee kan bijvoorbeeld een betaling achteraf in internetbankieren worden teruggevonden. Eind 2015 hebben de Nederlandse banken in overleg met de Consumentenbond afgesproken dat ze gedurende 2016 in kaart brengen hoevaak verkeerde overboekingen voorkomen en wat daarvan de diverse oorzaken zijn.

Op grond van de uitkomsten van dat onderzoek kunnen de banken dan vaststellen of er aanvullende maatregelen nodig zijn en welke maatregelen dat zouden kunnen zijn. Western Union Πως Παιρνω Λεφτα
Δείτε την πλήρη απάντηση

Hoeveel geld mag je op je rekening storten?

Hoeveel Contant Geld Mag Je Storten Zonder Melding? Contant geld storten doet iedereen natuurlijk weleens. Echter, het kan voorkomen dat je een bedrag thuis hebt liggen dat in de duizenden euro’s loopt. Je kunt je dan afvragen hoeveel contant geld je mag storten zonder dat er melding van wordt gemaakt.

 1. Je mag €10.000 contant storten zonder dat je bank hier melding van maakt.
 2. Contant betalen in een winkel is verboden vanaf een bedrag van €3.000.
 3. Als je meer dan dit bedrag stort dan is je bank of de winkelier verplicht dit te melden bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties.
 4. Het antwoord hierboven is een korte samenvatting van het artikel.

Hieronder lees je precies waarom je niet meer dan €10.000 mag storten en niet meer dan €3.000 contant mag afrekenen. Daarnaast lees je ook wie verantwoordelijk is voor het maken van een melding en welke gegevens er tijdens zo’n melding worden doorgegeven.
Δείτε την πλήρη απάντηση

Wat heb je nodig voor Western Union?

Persoonlijk geld overmaken – Wie maken er gebruik van de services van Western Union voor het overschrijven van geld? Iedereen die snel geld wil verzenden of ontvangen gebruikt Western Union. Onder andere mensen die vrienden of familieleden in het buitenland ondersteunen, reizigers en zakenmensen die snel internationaal geld willen overschrijven.

Wat zijn Western Union-agentschappen? Western Union-agentschappen zijn onafhankelijke bedrijven die namens Western Union services voor het overschrijven van geld aan hun klanten bieden. Welke transactieservice wordt er bij Western Union-agentschappen geboden? Western Union-agentschappen bieden de mogelijkheid om wereldwijd contant geld te verzenden.

Hoe kan ik geld verzenden via een agentschap? U moet het formulier ‘Geld verzenden’ invullen en het agentschap het te verzenden bedrag plus administratiekosten contant betalen. Bij sommige agentschappen kunt u ook met een betaalpas of creditcard betalen.

U kunt bij het agentschap navragen of deze optie beschikbaar is. Wat heb ik nodig om geld te verzenden bij een agentschap? U heeft geen creditcards, betaalpassen of bankrekeningen nodig om geld te verzenden via een Western Union-agentschap. Maar u moet wel een geldig identiteitsbewijs overleggen. Welke documenten worden er geaccepteerd voor het ophalen van geld? Afhankelijk van het land en agentschap waar de ontvanger het geld ophaalt, kunnen er verschillende identiteitsbewijzen worden geaccepteerd.

Over het algemeen worden paspoorten en nationale identiteitsbewijzen geaccepteerd. Soms wordt een rijbewijs niet geaccepteerd. Soms moet de ontvanger ook zijn/haar huidige adres opgeven, bijvoorbeeld voor een energierekening. Hoeveel geld kan ik overmaken vanaf een agentschap? Vaak kunt u ieder bedrag verzenden.

Voor bepaalde bedragen en transacties kunnen er echter extra veiligheidsmaatregelen gelden en kan u om aanvullende informatie en documentatie gevraagd worden. Hoe worden overschrijvingen uitbetaald aan ontvangers? Over het algemeen betalen we uw ontvanger in contanten, maar in sommige gevallen kan betaling plaatsvinden per cheque of een combinatie van contant geld en cheque.

Er kunnen meer voorwaarden gelden. Hoe kan ik controleren of mijn geldtransactie is uitgekeerd? Nadat het geld is verzonden, kunt u altijd online de status van uw transactie bekijken, Hiervoor hebt u alleen maar het volgnummer (MTCN) nodig, dat op uw ontvangstbewijs staat, het land van de ontvanger en het bedrag (ontvangstbedrag).

Hoe kan ik controleren of een overschrijving kan worden opgehaald? U kunt de status van uw overschrijving online bekijken, Hiervoor hebt u alleen maar het volgnummer (MTCN) nodig, dat op uw ontvangstbewijs staat, het land van de ontvanger en het bedrag (ontvangstbedrag). Hoe haal ik een geldtransactie af? U kunt uw geld bij een willekeurig agentschap ophalen.

U moet de volgende gegevens invullen op het formulier ‘Geld ontvangen’:

MTCN (volgnummer)Naam ontvangerWoonplaats en land ontvangerVerwacht bedragNaam verzenderWoonplaats en land verzender

Er zijn ook acceptabele identiteitsbewijzen vereist. Er kunnen bepaalde voorwaarden gelden. Wanneer zijn services van Western Union beschikbaar? Ieder Western Union-agentschap bepaalt haar eigen openingstijden. Sommige zijn buiten kantooruren of zelfs 24 uur per dag open. Een agentschap in de buurt zoeken
Δείτε την πλήρη απάντηση

Hoeveel geld mag je per keer overschrijven zonder melding België?

Heb je die cash wel nodig? – Het is wel duidelijk: als er veel cash mee gemoeid is, wordt een transactie voor de overheid automatisch verdacht. “En je kunt je ook de vraag stellen of het wel nodig is om grote bedragen contant te betalen”, zegt Febelfin.

 1. De wet zegt dat een handelaar in ons land maximaal 3.000 euro in cash mag aannemen.
 2. Voor een contante betaling tussen particulieren is er geen beperking.
 3. Je kunt dus bijvoorbeeld perfect voor 20.000 euro je auto verkopen aan een andere particulier en de betaling cash regelen.
 4. Als je aan je bank kunt bewijzen waarvoor dat geld moet dienen, zul je zo’n grote som normaal gezien zonder problemen krijgen”, zegt Marchand.

“Toch zijn er tegenwoordig veel betere manieren om zo’n betaling te regelen.” Een digitale instant-overschrijving lijkt dan de beste optie. “Daarbij ziet de verkoper het geld meteen op zijn rekening verschijnen en hoeft er niemand met zo’n grote som geld over straat te lopen.” Contant geld blijft uiteraard een wettelijk betaalmiddel, zegt Marchand.

 1. Maar we promoten als federatie wel een maatschappij met minder cash.
 2. Digitaal betalen is veiliger en heeft andere voordelen.
 3. Want cash heeft ook een bepaalde kost.
 4. Vanaf 1 juli moeten alle handelaren trouwens verplicht minstens één digitaal betaalmiddel aanvaarden.
 5. Welk precies, daar hebben ze zelf de vrije keuze in.” Marchand wijst erop dat er manieren bestaan om tijdelijk grote bedragen in cash af te halen bij de bank.

“Er zijn dag- of weeklimieten voor afhalingen aan de automaten, en je kunt die bij de meeste banken tijdelijk verhogen. Maar heel grote sommen cash moeten altijd aangevraagd en goedgekeurd worden.”
Δείτε την πλήρη απάντηση

Wat is een Mtcn nummer?

Wat is een MTCN? – Ieder merk wil punten scoren voor originaliteit en aanbieders van geldoverboekingen zijn daarop geen uitzondering. Een MTCN is wat Western Union het bevestigingsnummer van de overdracht noemt. Het staat voor Money Transfer Control Number, dat in het Nederlands Geldoverdracht Controle Nummer betekent.

Het is een uniek referentienummer dat is toegewezen aan één specifieke overboeking. Als je voor een overdracht hebt gekozen waarbij het geld in contanten kan worden afgehaald, moet de ontvanger de MTCN indienen voordat het geld door Western Union wordt vrijgegeven. Zo heeft de service Remit2India ook een eigen naam gegeven aan het bevestigingsnummer van een overboeking.

Zij noemen het namelijk RTRN, dat staat voor Remittance Transaction Reference Number.
Δείτε την πλήρη απάντηση

You might be interested:  Πως Μπορω Να Καταλαβω Αν Μου Εχουν Χακαρει Το Instagram?

Hoeveel geld mag je overmaken zonder melding 2022?

Doe aangifte als u in 2023 meer krijgt dan de algemene jaarlijkse vrijstelling – Het vrijgestelde bedrag is:

€ 2.418 als u de schenking van iemand anders krijgt (in 2022 was dit € 2.274) € 6.035 als u de schenking van uw ouders krijgt (in 2022 was dit € 5.677)

Aangifte doen van een schenking kan online op Mijn Belastingdienst. Aangifte schenkbelasting doen over 2023 kan daar vanaf 1 maart 2023. Inloggen op Mijn Belastingdienst
Δείτε την πλήρη απάντηση

Is buitenlandse schenking belastingvrij?

Ik krijg een schenking uit het buitenland – moet ik aangifte schenkbelasting doen? Dat hangt af van de nationaliteit van de schenker. Is de schenker Nederlander? Dan hoeft u alleen aangifte schenkbelasting te doen als de schenker minder dan 10 jaar geleden naar het buitenland is verhuisd.
Δείτε την πλήρη απάντηση

Hoe lang duurt een betaling uit Amerika?

Vaak wordt het geld nog dezelfde werkdag bijgeschreven, maar het kan ook een aantal dagen duren, dat hangt af van de begunstigde bank.
Δείτε την πλήρη απάντηση

Kan de Belastingdienst op je bankrekening kijken?

Highlights –

Banken zijn wettelijk verplicht om bepaalde gegevens van klanten door te geven aan de Belastingdienst. Bijvoorbeeld gegevens die nodig zijn om vast te stellen of en hoeveel iemand belasting moet betalen. Maar ook: in welk land iemand belasting moet betalen.Banken leveren die gegevens direct en geautomatiseerd aan bij de Belastingdienst. Ook consumenten krijgen als extra service van hun bank een afschrift van de gegevens die naar de Belastingdienst zijn gestuurd. Daarnaast zijn banken verplicht om specifieke klantgegevens aan de Belastingdienst door te geven. Dit op verzoek van de Belastingdienst.De Belastingdienst gebruikt deze gegevens onder meer voor de vooraf ingevulde aangifte (VIA) inkomstenbelasting. De VIA maakt optimaal gebruik van bij banken beschikbare gegevens. Dat voorkomt fouten en bespaart de belastingbetaler veel tijd bij het invullen van de aangifte. De VIA brengt ook een kostenbesparing voor de overheid met zich mee. De Belastingdienst kan aangiften inkomstenbelasting veel efficiënter verwerken en makkelijker controleren.Sinds 2016 moeten banken ook het fiscale woon- of vestigingsland van hun klanten opvragen en doorgeven aan de Belastingdienst. Ze moeten ook gegevens doorgeven over personen en organisaties die in het buitenland belastingplichtig zijn, zoals gegevens over spaartegoeden, rekeningsaldi, dividendinkomsten en de opbrengsten van de verkoop van effecten.De Belastingdienst wisselt die gegevens uit met belastingdiensten in het buitenland. Die uitwisseling gebeurt tussen een aantal landen, waaronder alle EU-landen, die horen bij de Common Reporting Standard (CRS), Deze afspraken zijn gemaakt om belastingontduiking te voorkomen.Ook hebben Nederlandse banken te maken met de Amerikaanse Belastingdienst (IRS). De Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) is de Amerikaanse wet die wereldwijd belastingontduiking door Amerikaans belastingplichtigen bestrijdt. Banken moeten op grond van deze wet en afspraken tussen de Nederlandse en Amerikaanse overheid onder meer vaststellen of een klant een zogenoemde ‘U.S. person’ is. En gegevens van die personen doorgeven aan de Belastingdienst die ze op haar beurt weer doorstuurt naar de Amerikaanse belastingdienst.

Δείτε την πλήρη απάντηση

Kan een bank geld vasthouden?

Kan de bank een overschrijving blokkeren? – Er kan nog een reden zijn waarom een overschrijving lang onderweg is. Een bank kan uw geld namelijk even vasthouden, Dit kan het geval zijn bij abnormale of bijzonder grote transacties, of overschrijvingen naar buitenlandse rekeningen.

 1. Als u een overschrijving doet die merkbaar groter is dan de bedragen die u normaal overmaakt, is dat geen reden tot paniek.
 2. In de meeste gevallen is de bank gewoon aan het onderzoeken of er iets aan de hand is,
 3. Als u wil weten wat er precies met uw geld gebeurt, kan u uw bank om info vragen.
 4. Normaal gezien zal de bank echter zelf contact met u opnemen om te verifiëren of de overschrijving door mag (daarom doet u er goed aan om uw contactgegevens up to date te houden).

De bank is namelijk verplicht om dat binnen een bepaalde termijn te doen (kennisgevingsplicht): één bankwerkdag voor digitale overschrijvingen en twee bankwerkdagen voor papieren overschrijvingen.
Δείτε την πλήρη απάντηση

Kan er op zaterdag geld op mijn rekening komen?

Werkdag – Hou er ook rekening mee dat het hier gaat over bankwerkdagen. Dat wil dus zeggen dat weekend- of feestdagen niet meetellen. En, dat in de voorwaarden van banken vaak staat dat een betalingsopdracht na een bepaald tijdstip (15 of 16 u) wordt geacht te zijn ontvangen op de volgende werkdag.
Δείτε την πλήρη απάντηση

Is GWK Western Union?

GWK Travelex stapt over op Western Union Money Transfers 30 jun 2008 Vanaf 1 juli verlopen alle money transfers bij GWK Travelex via Western Union Money Transfers. Het gaat hier om het versturen van geld naar en het ontvangen van contant geld uit het (binnen- en) buitenland.

Western Union is een wereldwijde financieel dienstverlener met meer dan 335.000 verkooppunten in meer dan 200 landen. Volgens Mirjam Reimers van GWK Travelex is de overstap van MoneyGram naar Western Union gemaakt met het oog op uitbreiding en verbetering van de dienstverlening. ” Bovendien vullen we hiermee een gat dat ontstaat door daling van het aantal postkantoren en postagentschappen in Nederland dat money transfers aanbiedt via Western Union.” Western Union is zeer te spreken over de stap van GWK Travelex.

Stijn van Brabant: “Het is voor ons de belangrijkste stap op de Nederlandse markt dit jaar. De samenwerking verloopt heel plezierig, omdat alle betrokkenen hetzelfde doel voor ogen hebben. Dat werkt geweldig. We verwachten dat GWK Travelex stevig met haar money transfers kan groeien.
Δείτε την πλήρη απάντηση

Wat voor gegevens heb je nodig voor Western Union?

Persoonlijk geld versturen – Wie maken er gebruik van de services van Western Union voor het overschrijven van geld? Iedereen die snel geld wil verzenden of ontvangen gebruikt Western Union. Onder andere mensen die vrienden of familieleden in het buitenland ondersteunen, reizigers en zakenmensen die snel internationaal geld willen overschrijven.

 • Wat zijn Western Union-agentschappen? Western Union-agentschappen zijn onafhankelijke bedrijven die namens Western Union services voor het overschrijven van geld aan hun klanten bieden.
 • Welke transactieservice wordt er bij Western Union-agentschappen geboden? Western Union-agentschappen bieden de mogelijkheid om wereldwijd contant geld te verzenden.

Hoe kan ik geld verzenden via een agentschap? U moet het formulier ‘Geld verzenden’ invullen en het agentschap het te verzenden bedrag plus kosten contant betalen. Om het geld op te kunnen halen, moet de ontvanger het formulier ‘Geld ontvangen’ invullen bij een van de Western Union-agentschappen en zich identificeren.

Vervolgens betaalt het agentschap het overschrijvingsbedrag aan de ontvanger. Wat heb ik nodig om geld te verzenden bij een agentschap? U heeft geen creditcards, betaalpassen of bankrekeningen nodig om geld te verzenden via een Western Union-agentschap. Maar u moet wel een geldig identiteitsbewijs overleggen.

Welke identiteitsbewijzen worden geaccepteerd voor het ophalen van geld? Afhankelijk van het land en agentschap waar de ontvanger het geld ophaalt, kunnen er verschillende identiteitsbewijzen vereist zijn. Over het algemeen worden paspoorten en nationale identiteitsbewijzen geaccepteerd.

De ontvanger moet een identiteitsbewijs met foto en een adresbevestiging (identificatie, energierekening enz.) tonen.Agentschappen betalen de controlevraag alleen met bewijs van een verloren identiteitsbewijs voor bedragen tot EUR 2500.De ontvanger moet het trackingnummer (MTCN) weten.

Hoeveel geld kan ik overmaken vanaf een agentschap? Vaak kunt u ieder bedrag verzenden. Voor bepaalde bedragen en transacties kunnen er echter extra veiligheidsmaatregelen gelden en kan u om aanvullende informatie en documentatie gevraagd worden. Bij SNCB- en NMBS-locaties bedraagt het maximale verzendbedrag EUR 1500 per persoon per transactie per dag.

Hoe worden overschrijvingen uitbetaald aan ontvangers? In België bedraagt het maximale uitbetalingsbedrag bij Attijariwafa-locaties EUR 3000. Hoe kan ik controleren of mijn geldtransactie is uitgekeerd? Nadat het geld is verzonden, kunt u altijd online de status van uw transactie bekijken, Hiervoor hebt u alleen maar het volgnummer (MTCN) nodig, dat op uw ontvangstbewijs staat, het land van de ontvanger en het bedrag (ontvangstbedrag).

Hoe kan ik controleren of een overschrijving kan worden opgehaald? U kunt de status van uw overschrijving online bekijken, Hiervoor hebt u alleen maar het volgnummer (MTCN) nodig, dat op uw ontvangstbewijs staat, het land van de ontvanger en het bedrag (ontvangstbedrag).

NaamAdresVerwachte bedragNaam verzenderWoonplaats en land verzender

Er zijn ook acceptabele identiteitsbewijzen vereist. Er kunnen bepaalde voorwaarden gelden. Wanneer zijn services van Western Union beschikbaar? Ieder Western Union-agentschap bepaalt haar eigen openingstijden. Sommige zijn buiten kantooruren of zelfs 24 uur per dag open. Een agentschap in de buurt zoeken
Δείτε την πλήρη απάντηση

Hoeveel geld mag je per keer overschrijven zonder melding België?

Heb je die cash wel nodig? – Het is wel duidelijk: als er veel cash mee gemoeid is, wordt een transactie voor de overheid automatisch verdacht. “En je kunt je ook de vraag stellen of het wel nodig is om grote bedragen contant te betalen”, zegt Febelfin.

De wet zegt dat een handelaar in ons land maximaal 3.000 euro in cash mag aannemen. Voor een contante betaling tussen particulieren is er geen beperking. Je kunt dus bijvoorbeeld perfect voor 20.000 euro je auto verkopen aan een andere particulier en de betaling cash regelen. “Als je aan je bank kunt bewijzen waarvoor dat geld moet dienen, zul je zo’n grote som normaal gezien zonder problemen krijgen”, zegt Marchand.

“Toch zijn er tegenwoordig veel betere manieren om zo’n betaling te regelen.” Een digitale instant-overschrijving lijkt dan de beste optie. “Daarbij ziet de verkoper het geld meteen op zijn rekening verschijnen en hoeft er niemand met zo’n grote som geld over straat te lopen.” Contant geld blijft uiteraard een wettelijk betaalmiddel, zegt Marchand.

Maar we promoten als federatie wel een maatschappij met minder cash. Digitaal betalen is veiliger en heeft andere voordelen. Want cash heeft ook een bepaalde kost. Vanaf 1 juli moeten alle handelaren trouwens verplicht minstens één digitaal betaalmiddel aanvaarden. Welk precies, daar hebben ze zelf de vrije keuze in.” Marchand wijst erop dat er manieren bestaan om tijdelijk grote bedragen in cash af te halen bij de bank.

“Er zijn dag- of weeklimieten voor afhalingen aan de automaten, en je kunt die bij de meeste banken tijdelijk verhogen. Maar heel grote sommen cash moeten altijd aangevraagd en goedgekeurd worden.”
Δείτε την πλήρη απάντηση