Με λαμπρότητα έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε κι εφέτος η Περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου Πειραιά στους δρόμους της πόλης.

 

Πλήθος κόσμου ακολούθησε την Περιφορά, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η υποδοχή από την Εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα έξω από τον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έστειλε μήνυμα προς τους έλληνες ναυτικούς με αφορμή τη σημερινή εορτή:

Με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες ναυτικούς προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευημερία.

Η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της ελληνικής ναυτοσύνης στην ανάπτυξη και στην ευημερία της χώρας, μόλις πρόσφατα ψήφισε νέο νόμο, ο οποίος αναγνωρίζει και επεκτείνει τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτικών. Επίσης δρομολόγησε περισσότερους και περισσότερο ποιοτικούς ελέγχους στα πλοία, για να πατάξει τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, θεσμοθετώντας πρόστιμα αντίστοιχα με αυτά που επιβάλλονται για την ανασφάλιστη εργασία  στην ξηρά.

Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα καλές γιορτές σε όλους και για όσους αργούν ακόμα να γυρίσουν Καλές Θάλασσες.