Έκθεση «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ 1945 – 1995» στη Σύρο

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 20.30, τα εγκαίνια της έκθεσης του Γεωργίου Μ. Φουστάνου, στην έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία Σύρου.

Το θέμα της έκθεσης αφορά την Ελληνική Ακτοπλοΐα από το 1945 έως το 1995 . Φωτογραφίες από το μοναδικό αρχείο του κυρίου Φουστάνου θυμίζουν στους μεγάλους και μαθαίνουν τους νεώτερους για τα δρώμενα της περιόδου.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης. Τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των αρχών του τόπου, φίλοι και πάρα πολλοί συμπολίτες ενώ οι αντιδήμαρχοι πολιτισμού Θωμαή Τομαζίνα Μενδρινού και Αλέξης Αθανασίου προλόγισαν, ευχαρίστησαν τον κύριο Φουστάνο και τον κάλεσαν να αναφερθεί γι αυτή την περίοδο.
Αφού έκανε μια ουσιαστική αναδρομή εξέφρασε τις απόψεις του για το παρών και το μέλλον της Ελληνικής  Ακτοπλοΐας και στο τέλος ευχήθηκε να συνεχίσει το έργο του ο υιός του Μιχαήλ Φουστάνος.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πωλείται το τελευταίο βιβλίο που εξέδωσε »ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ» με συμβολικό κόστος 15 ευρώ . Το σύνολο των χρημάτων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στην μνήμη του πατέρα του, Μικέ Φουστάνου.
Από τον επόμενο Σεπτέμβριο η έκθεση θα μεταφερθεί στην αίθουσα της  Πινακοθήκης στην Ερμούπολη  ώστε να να την επισκεφθούν και οι μαθητές των σχολείων.
Φωτορεπορτάζ για το seazoom του συνεργάτη μας Μανώλη Κωνσταντίνου