Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση με Καλινινγκράντ

Με διήμερο εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε η Αδελφοποίηση του λιμένα Πατρών με τον λιμένα Καλινινγκράντ της Ρωσίας.

Την ∆ευτέρα 30/3/2015 στο ιστορικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Κρουζεστέρν» έγινε συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με εκπροσώπους του ∆ήμου Πατρέων, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ με τους εκπροσώπους του Λιμένα Καλινινγκράντ, του Κρατικού Τεχνικού Πανεπιστημίου Καλινινγκράντ, του Επίτιμου Προξένου της Ρωσίας στην ∆υτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, εκπροσώπου των τοπικών επιχειρήσεων και τον Καπετάνιο του πλοίου.

Το απόγευμα οι επίσημοι και το πλήρωμα επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα, προστάτη του Ρώσικου Ναυτικού και τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος.

day-2-photo-34 day-2-photo-42

Την Τρίτη 31/3/2015 έγινε η τελετή Αδελφοποίησης με την υπογραφή του Σύμφωνου Αδελφοποίησης από τους εκπροσώπους ∆ιοίκησης των Λιμένων. Στην συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου Ελληνο-Ρωσικής φιλίας με δέηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών.

Ο Πρόεδρος & ∆/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ ανέφερε «η αδελφοποίηση των λιμένων Πάτρας και Καλίνινγκραντ αποτελεί συνέχεια και ενισχύει περισσότερο τους διαχρονικά Ελληνο-ρωσικούς δεσμούς φιλίας και αποτελεί πρωτοβουλία εξωστρέφειας και στήριξης της χώρας και του λιμένα Πατρών από το Ρωσικό λαό, στους τομείς προσκυνηματικού τουρισμού και επιχειρηματικότητας».

Ο Υποδιοικητής του Λιμένα Καλίνινγκραντ κ. Vadim Ershov ανέφερε «η αδελφοποίηση είναι μια πράξη ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας καθώς οι Ρώσοι θεωρούν την Πάτρα ξεχωριστή πόλη λόγω του Αποστόλου Ανδρέα και ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία της φιλίας μεταξύ των χωρών μας» .

ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.