Παραγγελία 7 πλοίων για την Maersk Line

Επτά νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παρήγγειλε η Maersk Line στο ναυπηγείο Cosco Shipyard Co Ltd, στο Zhoushan της Κίνας.

Τα νέα πλοία θα έχουν χωρητικότητα 3.600 TEU’s το καθένα, το μήκος τους θα είναι κοντά στα 200m και το πλάτος τους στα 32.5m.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών υπογράφηκε σήμερα, με το τίμημα να παραμένει κρυφό, αφού καμμία απο τις δύο πλευρές δεν αποκαλύψε ποσά. Η παραγγελία των 7 container ships είναι το πρώτο βήμα στο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η Maersk Line για την επόμενη πενταετία, συνολικού κόστους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η γραμμή για την οποία προορίζονται τα νέα πλοία είναι η Seago Line, που εξυπηρετεί αποκλειστικά την Ευρώπη και όλη την περιοχή της Μεσογείου, με τα περισσότερα απο αυτά να προορίζονται για την Βαλτική και τη Βόρειο Θάλασσα.

Είναι η πρώτη φορά που η Maersk τοποθετεί παραγγελία στην Cosco, ενώ και για το ναυπηγείο είναι η πρώτη φορά που θα αναλάβει να κατασκευάσει πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Τα 7 πλοία θα πρέπει να παραδοθούν απο τον Απρίλιο εως και τον Νοέμβριο του 2017, και υπάρχει και option για ακόμα δύο πλοία, με την ενεργοποίηση της συμφωνίας να ισχύει εντός οκτώ μηνών απο σήμερα.