Λέσχη Ναυτίλος: «Σταγόνα Αγάπης» στα Ψαρά

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 θα ξεκινήσει η δεύτερη αποστολή του ΝΑΥΤΙΛΟΥ, «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο για το 2015, η οποία θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τους «Γιατρούς του Κόσμου», και θα καταλήξει στα ακριτικά Ψαρά.

Η αποστολή είναι κοινωνικού χαρακτήρα και έχει βασικό σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κράτος, τις αρχές της περιφέρειας αλλά και μεμονωμένους πολίτες, οργανισμούς και άλλους φορείς αλλά και να θυμίσει σε όλους τις ξεχασμένες γωνίες της πατρίδας μας.

1

Στα πλαίσια της αποστολής θα προσφερθούν Δωρεάν Ιατρεία στους 350 κατοίκους και παιδιά του νησιού από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:

 • Παιδίατρος

 • Γενικός Χειρουργός

 • Καρδιολόγος

 • Δερματολόγος

 • Ορθοπεδικός

 • Οδοντίατροι (προληπτικός έλεγχος όλων των παιδιών του νησιού)

Η αποστολή συμπεριλαμβάνει και προσφορά υλικών και εξοπλισμού ως ακολούθως:

 1. Φάρμακα, φαρμακευτικά υλικά, ασύρματο τηλέφωνο, λάμπες και φακούς έκτακτης ανάγκης για το Αγροτικό Ιατρείο

 2. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός (συσκευή τηλεόραση 40’, προτζεκτορά και οθόνη προβολής, ηλεκτρονικοί υπολογιστές τύπου desktop, φωτοτυπικό μηχάνημα, έγχρωμος laser εκτυπωτής, κάμερες υπολογιστών, φορητό radiocd κλπ), πίνακες μαρκαδόρου και αναλώσιμα για το Σχολείο του νησιού

 3. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός (ηλεκτρονικοί υπολογιστές τύπου laptop, laser εκτυπωτής κλπ) και αναλώσιμα για της ανάγκες του Δημαρχείου

 4. Αναλώσιμα και χαρτικά για το Λιμεναρχείο του νησιού

 5. Ηλεκτροκαρδιογράφο για το Αγροτικό Ιατρείο του νησιού, σε είδική τιμή που επιτεύχθηκε από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και εξοφλήθηκε από τα μέλη της Λέσχης «ΝΑΥΤΙΛΟΥ»

Έξι (6) από τα σκάφη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 25 Μαρτίου από την Ανάβυσσο και το Λαύριο, και θα επιστρέψουν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015. Την αποστολή μας θα ακολουθήσουν δημοσιογράφοι, εικονολήπτες/ηχολήπτες που θα καταγράψουν την δράση μας και τις ανάγκες των κατοίκων στα Ψαρά. Επιπρόσθετα θα γίνει καταγραφή και αναφορά στην όμορφη ακτογραμμή, στις παραλίες, τα ήθη και έθιμα του νησιού.

Το πλήρες πρόγραμμα της αποστολής έχει ως εξής (πατήστε πάνω στην εικόνα για να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος):

2