Home / ΙΣΤΟΡΙΚΑ / Ολυμπιακαί Κρουαζιέραι – Olympic Cruises

Ολυμπιακαί Κρουαζιέραι – Olympic Cruises

Μια από τις λιγότερα γνωστές επιχειρηματικές δραστηριότητες του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν η δημιουργία το 1958 της εταιρείας «Ολυμπιακαί Κρουαζιέραι». Μαζί με την «Ολυμπιακή Αεροπορία» θα αποτελούσαν την αιχμή του δόρατος στην αγορά του τουρισμού. Για το σκοπό αυτό αγόρασε από το ελληνικό δημόσιο τα δύο «Μεσογειακά» πλοία των ιταλικών επανορθώσεων, τα Αχιλλεύς και Αγαμέμνων.

IMG_0001   IMG_0002

Τα δυο αυτά πλοία ναυπηγήθηκαν το 1953 στην Ιταλία για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου ως πολεμικές επανορθώσεις της Ιταλίας. Το Αχιλλεύς ήρθε πρώτο, στις 31 Δεκεμβρίου 1953, και ακολούθησε το Αγαμέμνων στις 21 Ιανουαρίου 1954. Με εκτόπισμα κοντά στους 9.000 τόνους, ταχύτητα ως 20 κόμβους και τη δυνατότητα φιλοξενίας ως και 500 επιβατών σε τρεις θέσεις, τα πλοία ήταν αρκετά πολυτελή, τα κορυφαία του ελληνόκτητου επιβατηγού στόλου την εποχή εκείνη. Αρχικά επρόκειτο να ναυλωθούν στην ΕΛΜΕΣ, εταιρεία που κυριαρχούσε στις γραμμές της Μεσογείου.

IMG_0008   IMG_0006

Η καθυστέρηση στην παραλαβή τους αλλά και τα νομικά προβλήματα ανάγκασαν την εταιρεία να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία και το 1954, μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό, τα πλοία πέρασαν στην ιδιοκτησία της Θηραϊκής Ατμοπλοΐας του Μάρκου Νομικού, με την υποχρέωση της πεντάμηνης δρομολόγησης, σε ετήσια βάση, στις γραμμές που συνέδεαν τη δυτική με την ανατολική Μεσόγειο μέσω Ελλάδος, το δε υπόλοιπο καιρό σε κρουαζιέρες.

Agamemnon_011     Achilleus_002

Η καριέρα τους με τα σινιάλα της Θηραϊκής Ατμοπλοΐας ήταν βραχύβια, κάτι λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Η πώληση ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το  1954, μετά από ένσταση της ΕΛΜΕΣ, λόγω οφειλών της Θηραϊκής Ατμοπλοΐας προς το Δημόσιο και του ασυμβίβαστου της ιδιότητας του ιδιοκτήτη της, βουλευτή Μάρκου Νομικού. Μετά από καθυστερήσεις, αγωγές, αναβολές και συνεννοήσεις η εταιρεία συνέχισε την εκμετάλλευση των πλοίων ως το Οκτώβριο του 1957 όπου και παροπλίστηκαν σε αναμονή του νέου διαγωνισμού πώλησης των.

IMG_0010

Μοναδικός ενδιαφερόμενος για την αγορά τους, κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας που έγινε στις 3 Μαρτίου του 1958, ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης ο οποίος πρόσφερε το ποσό των USD 6.000.000 και για τα δύο πλοία.

IMG_0009

Παρά τη μέχρι τότε πρακτική του, ο Ωνάσης αποφάσισε να μην αναλάβει απευθείας την εκμετάλλευση των πλοίων αλλά σε συνεργασία με την Θηραϊκή Ατμοπλοΐα, που ανέλαβε και την πρακτόρευση τους, πάντα όμως με τα σινιάλα της νέας εταιρείας, της Ολυμπιακαί Κρουαζιέραι. Η συνδυασμένη εκμετάλλευση με την Ολυμπιακή Αεροπορία έχει θετικά αποτελέσματα και η κίνηση των πλοίων κρίνεται παραπάνω από καλή και επιτυχής.

IMG_0003

Όλα αυτά μέχρι και τον Αύγουστο του 1963 οπότε και αποχωρεί ο Ωνάσης από την κρουαζιέρα. Νέος ιδιοκτήτης η εταιρεία Δωρικαί Κρουαζιέραι (Dorian Cruises). Και το νέο σχήμα θα διαρκέσει λίγο, με τα πλοία να αλλάζουν σινιάλα και ρόλο για μια ακόμα φορά το 1966.

 

Σημείωση: To φωτογραφικό υλικό του κειμένου προέρχεται από τα διαφημιστικά φυλλάδια της Ολυμπιακαί Κρουαζιέραι, καρτ ποστάλ αλλά και φωτογραφίες εποχής, και ανήκουν στο αρχείο του seazoom.gr