163 συλλήψεις λαθρομεταναστών απο το Λ.Σ.

Σε 163 συνολικά συλλήψεις παράνομα εισελθόντων μεταναστών σε Σάμο, Αγαθονήσι, Λέσβο, Ηγουμενίτσα και Πάτρα, προχώρησαν τις τελευταίες ώρες στελέχη του Λιμενικού Σώματος & Ελληνικής Ακτοφυλακής:

Στη διάσωση σαράντα πέντε (45) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθές, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά ν. Σάμου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση ΒΑ ν. Σάμου, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο μετέβη στην περιοχή εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Άμεσα το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω και τη μεταφορά στο λιμένα Βαθέως ν. Σάμου όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.
*****
Στη διάσωση είκοσι επτά (27) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθές, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή ν. Αγαθονησίου.
Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατόπιν ενημέρωσης από οικείο στρατιωτικό παρατηρητήριο, εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα του σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. έσκισαν τη λέμβο τους.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω και τη μεταφορά στο λιμένα Αγαθονησίου όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση έξι (06) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθές, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΝΑΣ” ν. Λέσβου.
Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε κατά την διάρκεια περιπολίας πνευστή κωπήλατη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω και τη μεταφορά στο λιμένα Μήθυμνας όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας ενώ η λέμβος βυθίστηκε.
*****
Τριάντα δύο (32) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες χθές, στην περιοχή »ΚΑΠΗ» ν. Λέσβου, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Δώδεκα (12) παράνομοι μετανάστες και ο 32χρονος αλλοδαπός διακινητής τους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Φ/Γ όχημα (τράκτορα-επικαθήμενο) πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 32χρονος οδηγός μετέφερε εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης κάτω από το φορτίο (δέματα με κρεμμύδια) η οποία εκτείνονταν από το μέσο της καρότσας μέχρι το μπροστινό μέρος του Φ/Γ οχήματος τους δώδεκα (12) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα.

*****
Τρεις (03) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν, ο πρώτος πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και οι άλλοι δύο (02) με παραποιημένες ταυτότητες Ιταλίας, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Επίσης, πέντε (05) παράνομα εισελθόντες αλλοδαπές συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν για τον εαυτό τους και για τα ανήλικα τέκνα τους, οι δύο από τις ανωτέρω παραποιημένες ταυτότητες Ιταλίας, η μία (01) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι άλλες δύο (02) ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα ενώ οι ανωτέρω πέντε (05) παράνομα εισελθόντες αλλοδαπές κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας αφέθηκαν ελεύθερες καθότι συνόδευαν τα ανήλικα τέκνα τους.

*****

Τριάντα τρεις (33) παράνομα εισελθέντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην παραθαλάσσια περιοχή »ΣΙΔΕΡΑ» ν.Σάμου, από στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου.
Ανωτέρω αλλοδαποί, συνελήφθησαν καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.