Για δεξαμενισμό έρχεται το Πορφυρούσα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δεξαμενισμών του ΟΛΠ, το πλοίο Πορφυρούσα αναμένεται να πραγματοποιήσει τις εργασίες συντήρησης του στη μεγάλη μόνιμη δεξαμενή Βασιλειάδη στον Πειραιά, απο τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 εως και την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015.

Το πλοίο βρίσκεται εκτός δρομολογίων (καθημερινά απο Νεάπολη προς Διακόφτι Κυθήρων, και κάθε Δευτέρα απο Νεάπολη προς Διακόφτι και Αντικύθηρα), απο τις 10 Ιανουαρίου 2015, στα πλαίσια της ετήσιας ακινησίας του.

Το Πορφυρούσα ναυπηγήθηκε το 1999 στη Tusla της Τουρκίας για λογαριασμό του τουρκικού κράτους, ως ro/ro, και το πρώτο του όνομα ήταν Canbulat Pasa. Το 2004 αγοράστηκε απο εταιρεία της Γεωργίας, μετονομάστηκε σε Olent, αλλά συνέχισε να δουλεύει στις γραμμές της Τουρκίας μέχρι και τα τέλη του 2007 που αγοράστηκε απο τους κ. Τουρλουμούση και Τσαϊλα, και αρχές Απρίλη του 2008 ήρθε στο Πέραμα, στα ναυπηγεία Ψαρρού, όπου του έγιναν εργασίες μετασκευής (απέκτησε τρία γκαράζ συνολικής χωρητικότητας 150 αυτοκινήτων, προστέθηκε σαλόνι, έγιναν εκτεταμένες επισκευές στις μηχανές του, άλλαξαν οι τουαλέτες), και τέλη Ιουλίου πήγε στη Νεάπολη απο όπου έκανε και το παρθενικό του δρομολόγιο την 1η Αυγούστου.

Το πλοίο έχει μήκος 75.64m, πλάτος 14m, βύθισμα 4m και η υπηρεσιακή του ταχύτητα είναι 13 κόμβοι.