Προσάραξη Φ/Γ σημαίας Κύπρου στην Άνδρο

Το Φ/Γ πλοίο «Goodfaith», σημαίας Κύπρου, με πλήρωμα 22 αλλοδαπών ατόμων, προσάραξε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στις βόρειες ακτές της Άνδρου. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την Οντέσα της Ουκρανίας, κενό φορτίου. Σύμφωνα με το ΛΣ, ο πλοίαρχος ενημέρωσε το ΕΚΣΕΔ για το συμβάν μέσω ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ, και, εκτός των άλλων, δήλωσε την εγκατάλειψή του λόγω εισροής υδάτων.
Αμέσως εκδόθηκε σήμα MAYDAY προς όλα τα παραπλέοντα σκάφη καθώς επίσης ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου, Άνδρου, Σύρου, Τήνου και Πειραιά για να παρέχουν βοήθεια με πλωτά μέσα.

Από τη Λήμνο και τη Χίο απογειώθηκαν ελικόπτερα ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ, τα όποια όμως αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη βάση τους καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 με 10 μποφόρ. Ενα τρίτο ελικόπτερο ίδιου τύπου από την Ελευσίνα κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο και ήδη συμμετέχει στη διάσωση του πληρώματος. Aπό τον Πειραιά έχουν ήδη αποπλεύσει 3 ρυμουλκά για να βοηθήσουν στη διάσωση.

Επίσης έγινε αίτημα προς το ΓΕΕΘΑ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να συνδράμουν στο περιστατικό. Στο σημείο προσάραξης βρίσκεται κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Άνδρου καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της νήσου, προκειμένου να βοηθήσουν από την ξηρά, αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ενημερώθηκαν και βρίσκονται στο ΕΚΣΕΔ και συντονίζουν την επιχείρηση ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας καθώς και ο Αρχηγός του ΛΣ – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος.