Ομαλοποιούνται σταδιακά οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Μερική άρση απαγορευτικού απόπλου υπάρχει απο σήμερα αργά το απόγευμα, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει για τις επόμενες ώρες σταδιακή εξασθένηση των βορείων ανέμων, που κατά τόπους στο Αιγαίο έφταναν τις προηγούμενες ημέρες τα 9 με 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησε λίγο μετά τις 18.30 το πλοίο «Παναγία Τήνου», για Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κίσσαμο, αφού εκτός του απαγορευτικού απόπλου, έληξε και η επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούσε το πλήρωμα λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων.

Επίσης μετά τις 21:00 αναχώρησαν για Ηράκλειο τα πλοία «Φαιστός Παλάς» και «Κρήτη Ι», το «Έλυρος» για Χανιά και το «Αριάδνη» για Χίο και Μυτιλήνη, ενώ αναμένεται να αποπλεύσουν ακόμα στις 23:30 το «Νήσος Μύκονος«, για Σύρο, Φούρνους, Άγιο Κύρηκο, Καρλόβασι, Βαθύ, στις 23:59 το «Μπλού Στάρ Νάξος«, για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη, και επίσης στις 23:59 το «Μπλού Στάρ 2«, για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κώ και Ρόδο.

Απο τα Χανιά αναχώρησε το «Κρήτη ΙΙ» στις 21:30 για Πειραιά, ενώ απο Ηράκλειο τα πλοία «Κνωσός Παλάς» και «Μπλού Στάρ 1» αναμένεται να αναχωρήσουν γύρω στα μεσάνυχτα.

Απο το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκε σήμερα το δρομολόγιο του πλοίου «Θεολόγος Π» για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, ενώ ανεκτέλεστο παρέμεινε και το δρομολόγιο του «Ταξιάρχης» για Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα.