Προβλήματα στην ακτοπλοϊα λόγω των ισχυρών ανέμων

Αρκετά προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά σήμερα το πρωί δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια της Blue Star Ferries για Κυκλάδες, ενώ απο χθές δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του πλοίου Αριάδνη για Χίο και Μυτιλήνη. Το πλοίο Άκουα Σπίριτ, που εκτελούσε χθές το δρομολόγιο Λαύριο – Κέα – Κύθνο – Σύρο – Τήνο – Σύρο, αμέσως μετά τον κατάπλου του στην Κέα, δεν συνέχισε για το υπόλοιπο του ταξιδιού του και παραμένει δεμένο μέχρι και αυτή την ώρα. Το Βιτσέντζος Κορνάρος, επίσης χθές, δεν κατάφερε να προσεγγίσει τα λιμάνια της Κάσου της Ανάφης και της Μήλου, ενώ η προγραμματισμένη στις 17.00 χθεσινή αναχώρηση του Παναγία Τήνου απο Κίσσαμο για Κύθηρα και Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Τέλος, το πλοίο Διαγόρας δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο του απο Ρόδο για Καστελόριζο και παραμένει αγκυροβολημένο πλησίον του λιμανιού της Κώ, για να προφυλαχθεί απο τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ και το Θεολόγος Π που επρόκειτο να ταξιδέψει για Τήνο – Άνδρο – Ραφήνα, παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα δεμένο στο λιμάνι της Μυκόνου.

Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος & Ελληνικής Ακτοφυλακής, συστήνει σε όσους επιβάτες έχουν σκοπό να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές και με τις ναυτιλιακές εταιρείες.