Λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων του «Μυτιλήνη» ψάχνουν στο ΥΝΑ

Λύση στο κενό που δημιουργεί η διακοπή των δρομολογίων του πλοίου «Μυτιλήνη», λόγω βλάβης,  ψάχνει να βρεί το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγη ώρα, και που αναφέρεται στο περιστατικό που αντιμετώπισε το πλοίο.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει νωρίτερα εδώ, η ΝΕΛ είχε πληροφορήσει μέσω δελτίου τύπου τους επιβάτες της, οτι το πλοίο θα διακόψει τα προγραμματισμένα δρομολόγια του, απο σήμερα Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου εως και το τέλος του μήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΝΑ έχει ως εξής:

«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ευδήλου Ικαρίας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ »ΜΥΤΙΛΗΝΗ» Ν. Χίου 362, ότι μετά τον απόπλου του από το λιμένα Ευδήλου και ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. βόρεια του λιμένα, διαπιστώθηκε ηλεκτρικό πρόβλημα και γίνεται προσπάθεια αποκατάστασής του.
Στη συνέχεια, ο Πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Εύδηλο – Καρλόβασι – Βαθύ με 109 επιβάτες, 30 Φ/Γ, 9 Ι.Χ. & 3 Δ/Κ, ενημέρωσε ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε μερικώς αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων(6-7bf) που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή, κρίνεται επισφαλής ο λιμένας Ευδήλου Ικαρίας, και θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα κατάπλου.
Πρωινές ώρες σήμερα, το »ΜΥΤΙΛΗΝΗ» κατέπλευσε στο λιμένα Καρλοβασίου όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου μεριμνά για την εξεύρεση λύσης για για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των νησιών«.