202 άτομα προσβλήθηκαν απο ιό σε κρουαζιέρα

Νωρίτερα κατά μία μέρα επέστρεψε στον τερματικό του σταθμό το κρουαζιερόπλοιο Grandeur Of The Seas της RCC, διακόπτοντας έτσι το δεκαήμερο ταξίδι του.

Ο λόγος ήταν οτι σχεδόν το 10% των επιβατών του (193 άτομα) αλλά και το 1.15% των μελών του πληρώματος (9 άτομα), προσβλήθηκαν απο γαστρεντερική νόσο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας,σύμφωνα με την εκπρόσωπο της RCC, Cynthia Martinez.

Όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, δόθηκε φαρμακευτική αγωγή σε όσους είχαν προσβληθεί απο τον ιό, αλλά λόγω της γρήγορης εξάπλωσης του αποφασίστηκε η μεταφορά με πλωτά μέσα  που θα ερχόντουσαν στο πλοίο,όσων επιβατών είχαν ασθενήσει, πράγμα που τελικά δεν κατέστη δυνατόν εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Μετά απο αυτή την εξέλιξη, αποφασίστηκε το πλοίο να διακόψει την κρουαζιέρα του και να επιστρέψει στον τερματικό σταθμό του ταξιδιού του.

Αμέσως μετά την αποβίβαση απο το Grandeur Of The Seas των επιβατών, πραγματοποιήθηκε σε όλους τους χώρους, εκτεταμένη απολύμανση, η οποία αξίζει να σημειώθει ότι ήταν η δεύτερη που έγινε σε διάστημα δύο εβδομάδων, μιας και στο προηγούμενο ταξίδι του, 123 επιβάτες και 7 μέλη του πληρώματος είχαν ασθενήσει απο τον ίδιο γαστρεντερικό ιό.

Σε όλους τους επιβάτες δόθηκαν πιστώσεις στο πλοίο (ανάλογα της κατηγορίας θέσεως που ταξίδευαν) ως αποζημίωση για τη μη προσέγγιση στο λιμάνι Labadee της Αϊτή, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως δωρεάν εξαργύρωση μίας ημέρας,για μελλοντικό πολυήμερο ταξίδι που θα πραγματοποιήσουν με πλοία της RCC.