Το βιογραφικό του νέου αναπληρωτή Υ.Ν.Α.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Ευαγγελίστρια. Σπούδασε Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Εργάσθηκε από το 1972 ως ομόρρυθμος εταίρος στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά, μέχρι την αποχώρηση του, λόγω ασυμβίβαστου, μετά την εκλογή του στη Βουλή το 2007.
Στην περίοδο της δικτατορίας εντάχθηκε στην Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση,ενώ υπήρξε και ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ το 2004.
Το 1998 μαζί με πολλές και πολλούς Πειραιώτες ίδρυσαν το Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο «Το Λιμάνι της Αγωνίας», στο οποίο εκλέχθηκε εξαρχής επικεφαλής. Ο Θοδωρής Δρίτσας ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και από 2002 έως το 2007  δημοτικός σύμβουλος Πειραιά. Τότε εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Α΄ Πειραιά και Νησιών. Επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2009 και στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.
Το Λιμάνι της Αγωνίας σήμερα διανύει τον 16ο χρόνο λειτουργίας. Είναι η μαζικότερη δημοτική κίνηση της πόλης με συνεχείς παρεμβάσεις στα ζητήματα περιβάλλοντος, πολιτισμού, στα δημοτικά διαμερίσματα, στα εργασιακά θέματα αλλά και στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες.

Μέχρι πρότεινος ήταν υπέυθυνος τομέα ναυτιλιακών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ,ενώ όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα,απο σήμερα είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου,το οποίο πλέον ανήκει στο υπερυπουργείο οικονομίας,υποδομών,ναυτιλίας & τουρισμού,με υπουργό τον Γιώργο Σταθάκη,και αναπληρώτρια υπουργό σε θέματα τουρισμού την Έλενα Κουντουρά.