86χρονη ζεί για περισσότερο απο επτά χρόνια σε κρουαζιερόπλοιο!

10943114_603333923130461_1843299771249118745_n

Μία 86χρονη χήρα απο τη Φλόριδα,έχει περάσει σχεδόν επτά χρόνια απο τη ζωή της πάνω στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο »CRYSTAL SERENITY» πληρώνοντας $164.000 το χρόνο!
H Lee Wachtstetter,γνωστή και ως Mama Lee στο πλοίο,έγινε μόνιμη κάτοικος των θαλασσών μετά το θάνατο του συζύγου της.
Μία ημέρα πριν πεθάνει ο άντρας της απο καρκίνο,το 1997,της είπε να μην σταματήσει ποτέ να πραγματοποιεί κρουαζιέρες ετσι ώστε να ζεί μία ζωή χωρίς άγχος.
Το κρουαζιερόπλοιο των 1070 επιβατών,μπορεί να είναι το όνειρο του κάθε συνταξιούχου!
Ατέλειωτη πολυτέλεια,καταστήματα,κήποι περιπάτου,πισίνες,ανέσεις που σε κάνουν να νιώθεις κάτι παραπάνω απο το σπίτι σου.
Η Lee Wachtstetter είναι πλέον μέλος μίας μικρής ομάδας ανθρώπων,οι οποίο είναι μόνιμοι κάτοικοι σε κρουαζιερόπλοια σε όλο τον κόσμο!
Όπως εξηγεί η ίδια,ο άντρας της ο οποίος ήταν τραπεζίτης και εκτιμιτής πολυτελών ακινήτων,την έμαθε να αγαπά τη θάλασσα.Στη διάρκεια των 50 ετών έγγαμου βίου είχαν πραγματοποιήσει 89 κρουαζιέρες ανά τον κόσμο!
Πλέον,όπως η ίδια δηλώνει,έχει σταματήσει να μετράει πόσες πόλεις έχει επισκεφθεί και σταμάτησε να το κάνει όταν έφτασε τις εκατό.
Όσο για το τι λείπει περισσότερο στην ίδια απο τη στεριά;Η προσωπική επαφή με τους τρείς γιούς της και τα επτά εγγόνια της,τους οποίους και βλέπει τακτικά μέσω skype.Αν είναι τυχερή όπως πέρυσι που το κρουαζιερόπλοιο έδεσε πέντε φορές στο Μαϊάμι,τότε τους βλέπει και απο κοντά.
Το ποσό των $164.000 που χρειάζεται ανά έτος,καλύπτει μία μονόκλινη καμπίνα στο έβδομο κατάστρωμα,όλα τα γεύματα,την ψυχαγωγία και τα φιλοδωρήματα.
Η επταετία δεν είναι η πρώτη μακρά περίοδος που έχει ζήσει πάνω σε πλοίο.Πριν έρθει στο »CRYSTAL SERENITY» ζούσε για τρία χρόνια σε πλοίο της Holland America,μέχρι που ανακοινωσαν οτι τερματίζουν το πρόγραμμα μαθημάτων χορού,κι έτσι αποφάσισε να φύγει.

Mάνος Βιντζηλαίος
photo: Crystal Cruises