Home / ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ / Απάντηση της Hellenic Seaways στους Δημάρχους του αργοσαρωνικού

Απάντηση της Hellenic Seaways στους Δημάρχους του αργοσαρωνικού

10929018_602377793226074_2020656465908900980_o

Απάντηση στη διαμαρτυρία των Δημάρχων Ύδρας,Σπετσών,και Πόρου,έκανε με επιστολή της η »Hellenic Seaways» και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αντώνιος Αγαπητός.

Μεταξύ άλλων η HSW μίλησε για τις βλάβες, τις καθυστερήσεις και την αναστάτωση που επικράτησε, επικαλούμενη αστάθμητους παράγοντες. Ανακοίνωσε δε, την ενίσχυση της γραμμής με το επιβατηγό Catamaran Flying Cat 1 από την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015,δρομολόγηση που έγινε απο προχθές.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HSW απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στο αίτημα των τριών Δημάρχων για μείωση των ναύλων λόγω της κατακόρυφης μείωσης στην τιμή του πετρελαίου και αρκέστηκε να δηλώσει οτι η εταιρεία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων των νησιών και οτι ευελπιστεί σε μία άριστη συνεργασία με τους »τοπικούς άρχοντες»

Αναλυτικά η απάντηση της HSW:

 

Προς

– Τον Δήμαρχο Πόρου κ. Δ.Στρατηγό
– Τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ.Κουκουδάκη
– Τον Δήμαρχο Σπετσών κ. Π.Λυράκη

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι

Κατ’αρχάς δεχθείτε τις ευχές μας για μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Αναφορικά με την κοινή σας επιστολή της 12ης Ιανουαρίου 2015,αντιλαμβάνομαι πλήρως τον έντονο προβληματισμό σας σχετικά με τις βλάβες των υδροπτέρυγων τις τελευταίες ημέρες,οι οποίες προκάλεσαν καθυστερήσεις στα προγραμματισμένα δρομολόγια και αναστάτωση στην καθημερινότητα των δημοτών σας και επιβατών μας.
Θέλω με αυτή μου την επιστολή να σας διαβεβαιώσω πως τα τελευταία περιστατικά βλαβών οφείλονται σε αστάθμητους παράγοντες και καθόλου δεν έχουν να κάνουν με την προγραμματισμένη και συνεχή συντήρηση των πλοίων μας η οποία πραγματοποιείται αδιαλείπτως,πληρώντας στο έπακρο όλους τους νόμους και κανονισμούς που αφορούν την ασφάλεια και την ναυσιπλοϊα.
Κύριο Δήμαρχοι,η εταιρεία μας δραστηριοποιείται με τα ταχύπλοα πλοία της στα νησιά του Αργοσαρωνικού επι σειρά ετών,καθ’όλη τη διάρκεια του έτους,εξυπηρετώντας τις ανάγκες μεταφοράς των κατοίκων των νησιών,των επισκεπτών και των εμπορευμάτων.Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον με μεγάλη ευαισθησία,αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της συγκοινωνίας των νησιών σας και την ανάγκη αδιάλειπτης σύνδεσης τους με την πρωτεύουσα.
Σε αυτό το πλαίσιο σας ανακοινώνω σήμερα την ενίσχυση των δρομολογίων μας με το επιβατηγό catamaran »Flying Cat 1» απο την προσεχή Παρασκευή 16 Ιανουαρίου.
Κύριοι Δήμαρχοι,θέλω να είστε βέβαιοι οτι αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη σπουδαιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε,θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί ώστε οι δημότες σας να απολαμβάνουν μία ασφαλή,ποιοτική και απρόσκοπτη συγκοινωνία,είμαστε δε στο πλευρό σας και προσβλέπουμε σε μία άριστη συνεργασία μαζί σας.

Με εκτίμηση
Για την Hellenic Seaways Α.Ν.Ε.

Αντώνιος Αγαπητός
Α’ Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

 

Η απάντηση της »Hellenic Seaways» ήρθε ως συνέχεια της κοινής επιστολής διαμαρτυρίας που απέστειλαν στην εταιρεία οι Δήμαρχοι Σπετσών,Πόρου και Ύδρας,με θέμα τις συχνές βλάβες,τις ματαιώσεις αλλά και μειώσεις δρομολογίων.

Αναλυτικά οι τρείς Δήμαρχοι είχαν επισημάνει στην επιστολή τους την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου προς την HSW:

»Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό και ανησυχία μας για τις διαδοχικές μηχανικές βλάβες και καθυστερήσεις των σκαφών της εταιρείας σας που λειτουργούν στην γραμμή Πειραιάς, Πόρος, Ύδρα και Σπέτσες. Οι δημότες μας μεταφέρουν σχεδόν σε καθημερινή βάση την ανησυχία τους τόσο για την ασφάλεια τους αλλά και για την ποιότητα των υπηρεσιών της εταιρείας σας.

Την Παρασκευή μάλιστα 09/01/2015 το ιπτάμενο δελφίνι που πραγματοποίησε το απογευματινό δρομολόγιο προς Πειραιά παρουσίασε μηχανική βλάβη με συνέπεια να κινδυνέψει η ζωή ασθενούς που επιβιβάστηκε από την Ύδρα και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Τελικά η ασθενής μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ασθενοφόρο από τον Γαλατά.

Ταυτόχρονα με δεδομένη την δραστική μείωση των τιμών των καυσίμων θα περίμενε κάποιος την αντίστοιχη μείωση των τιμών των ναύλων. Αντιθέτως, όχι μόνο οι τιμές των εισιτηρίων δεν μειώθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο αλλά περιορίστηκαν και τα δρομολόγια.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας στις επισημάνσεις μας και σε μια καλύτερη συνεργασία στο πλαίσιο της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου σε μερικούς μήνες

Mάνος Βιντζηλαίος