Μπαράζ συλλήψεων λαθρομεταναστών σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα

10911509_600580533405800_7589657697550369436_o

Τέσσερις (04) παράνομοι μετανάστες, ο διακινητής τους καθώς και ο άμεσος συνεργός τους συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου – ελέγχου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ψυγείο Φ/Γ όχημα, πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος οδηγός του μετέφερε με την άμεση συνέργεια του 29χρονου συνοδηγού του, πρόχειρα κρυμμένους στο χώρο του φορτίου, το οποίο αποτελούνταν από χαρτοκιβώτια με είδη Η/Υ, τέσσερις (04) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση,
κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα οι ανωτέρω συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω ανηλικότητας.

*****

Ένας 29χρονος παράνομος μετανάστης, ο διακινητής του καθώς και ο άμεσος συνεργός του συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα τύπου VAN, πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 55χρονος αλλοδαπός οδηγός του μετέφερε με την άμεση συνέργεια του 62χρονου αλλοδαπού συνοδηγού του, έναν 29χρονο αλλοδαπό ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση,
κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα καθώς και το πλαστό έγγραφο.

*****

Τέσσερις (04) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.