9 έλληνες αγνοούμενοι στο «Norman Atlantic»

10897778_593391954124658_6077804010183408135_n

Μεγαλώνει η αγωνία των συγγενών των αγνοούμενων του πλοίου NORMAN ATLANTIC 5 μέρες μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αδριατική.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε το Υ.Ν.Α. απο τους 18 αγνοούμενους οι 9 είναι Έλληνες που ακόμα δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής προς τους οικείους τους.
Το υπουργείο έχει δημοσιεύσει τα ονόματα των Ελλήνων αγνοουμένων και τις επόμενες ώρες με έξοδα της πολιτείας θα μεταβούν στο Bari της Ιταλίας συγγενείς τους για να είναι κοντα στις έρευνες που γίνονται απο τις ιταλικές αρχές.

Όσον αφορά το πλοίο αυτη τη στιγμή βρίσκεται 5.2 ναυτικά μίλια ανοιχτά απο τις ακτές της Αλβανίας,ενώ γύρω του βρίσκονται 5 ρυμουλκά που είναι έτοιμα μολις ο καιρος το επιτρέψει να μεταφέρουν το πλοίο στο λιμανι του Brindisi.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος της εταιρείας των ρυμουλκων δήλωσε οτι τη ρυμούλκηση θα αναλάβει το «Μαριέτα Μπαρέτα» που ήδη βρίσκεται στη περιοχή.

*UPDATED*
Πριν λίγη ώρα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του NORMAN ATLANTIC απο το ρυμουλκό «Μαριέτα Μπαρέτα» το οποίο και με τη συνδρομή τεσσάρων ακομα ρυμουλκων θα μεταφέρουν το πλοίο στο λιμανι του Brindisi στην Ιταλία ετσι ώστε οι Ιταλικές αρχές να αρχίσουν άμεσα τη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την πυρκαγιά.
Το NORMAN ATLANTIC αν ολα πανε καλα αναμένεται στο λιμανι του Brindisi αυριο το πρωί στις 11.00