Στο «παρά πέντε» αποτράπηκε νέα ναυτική τραγωδία

10897024_592616164202237_4643154813158440187_n

Στο λιμάνι της Καλίπολης στη νοτιοανατολική Ιταλία έδεσε σήμερα στις 04.30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας το φορτηγό πλοίο με σημαία Μολδαβίας Blue Sky M στο οποίο επέβαιναν 900 μετανάστες στη πλειοψηφία τους Σύριοι.
Σύμφωνα με τις αρχές της Ιταλίας το πλοίο είχε εγκαταλειφθεί απο το πλήρωμα του και ειχε μπλοκαριστεί η μηχανή του με αποτέλεσμα να εχει ρότα για τις βραχώδεις ακτές της Απουλίας.
Στο παραπέντε (9χλμ απο τις ακτές) άντρες της Ιταλικής ακτοφυλακής που είχαν ανέβει στο ακυβέρνητο πλοίο κατάφεραν να ξεμπλοκάρουν τη μηχανή,να αλλάξουν πορεία και να αποτρέψουν μία σύγκρουση που θα προκαλούσε καταστροφή και θα ειχε εκατοντάδες νεκρούς.
Στο λιμάνι της Καλίπολης περίμεναν το πλοίο λεωφορεία του λιμενικού των ιταλικών αρχών τα οποια πήραν τους μετανάστες για να τους οδηγήσουν σε κτίρια της ακτοφυλακής για να πραγματοποιηθεί καταμέτρηση και ταυτοποίηση στοιχείων.
Ανάμεσα τους υπήρχαν και 4 νεκροί επιβαίνοντες καθώς επίσης και μία γυναίκα η οποια γέννησε πανω στο πλοίο.
Νωρίτερα χθες το μεσημερι και ενώ το πλοίο έπλεε 3 μίλια απο την Κέρκυρα ένας απο τους μετανάστες ειδοποίησε τις ελληνικές αρχές οτι στο πλοίο υπάρχουν ένοπλοι και οτι κινδυνεύουν.
Αμεσως απο το θάλαμο επιχειρήσεων του ΛΣ στάλθηκαν στην περιοχή 1 ελικόπτερο και 2 σκάφη του ΛΣ τα οποια πλησίασαν το πλοίο αλλα δεν διαπίστωσαν κατι ύποπτο και έληξαν την επιχείρηση.